медицински центърРЕПРОБИОМЕД
logo

Донорство на Сперматозоиди

Дарението на сперматозоиди е щедър и положителен акт, който може да даде шанс на много двойки и жени да имат свое дете. Ако решите да станете донор, вие ще сте направили избора да помагате и да реализирате надеждите и мечтите на хора с репродуктивни проблеми да имат семейство.

donor sperm

         Най-голямата спермална банка в страната!

В МЦ Репробиомед сме разработили собствена методика за замразяване на семенна течност, която успешно прилагаме и благодарение на която много семейства вече държат в ръце своите дълго очаквани рожби.
От 2000 г. в МЦ Репробиомед има изградена криобанка за съхранение на партньорска и донорска семенна течност. Понастоящем притежаваме най-голямата спермална банка в страната за донорска семенна течност.

Условия за донорство на сперматозоиди

В България даряването на сперматозоиди е легално от анонимни дарители. И е регламентирано от 2007 г.
Има редица причини, поради които може да имате нужда от донорска семенна течност:
- когато имате твърде малко сперматозоиди 
- когато няма сперматозоиди в семенната течност
- когато сте носител на генетично заболяване има риск от предаване в поколението

Самотни жени и еднополови двойки също използват донорска семенна течност, за да имат възможността да имат дете.

Как да си избера донор?

В МЦ Репробиомед през годините изградихме разнообразна банка за донорска семенна течност и търсим донори от всички националности, религии, етноси и култури, за да отговорим на всички критерии и изисквания.
Профилите на донорите на сперматозоиди включват характеристика на физически белези като височина, тегло, цвят на косата и очите, кръвна група, етническа принадлежност, хоби и образование. Всички тези данни се предоставят с цел да се създaде по-подробен прoфил на дарителя за да направите лесно вашият избор. 
Донорите на сперматозоиди се подбират по критерии, заложени в нормативната база за дейности по асистирана репродукция. 
Не е разрешено комерсиализирането на донорството на клетки, тъкани и органи. Забранено е разкриването на самоличността на анонимните донори на сперматозоиди или разгласяването на информация, която би могла да доведе до идентифицирането им от реципиентите или трети лица.

© Медицински Център Репробиомед